Pasta Gerookte Zalm

Bon. De Dagen Zonder Vlees zijn van start gegaan. Ik heb het idee hier voorzichtig op tafel gegooid, maar hij smeet een vrij directe “Zijde gij op uwe kop gevallen? Dan ga ik elke dag op restaurant!” terug. Afgevoerd dus. Het wordt 1 dag zonder vlees, daar kon hij nog net mee leven. Speciaal voor de mensen die wél een milieubewust lief hebben willen meedoen aan Dagen Zonder Vlees, zal ik er een vegetarisch alternatief bij verzinnen. Ook goed?

Zaterdag: Cheeseburgers met Big Mac Saus.
Er bestaan genoeg nepvleesburgers, die ge kant en klaar kunt kopen en tussen een broodje kunt leggen. Of ge kunt natuurlijk ook helemaal zelf vegetarische burgers maken, zoals zij deed met kikkererwten. Zij maakte zelfs al vier soorten vega-burgers, inclusief zelfgemaakte broodjes.

Zondag: Etentje bij de Italiaan.
Ik loerde al eens naar de menukaart en ga voor een vegetarische gevulde pasta, dan heb ik toch al twee dagen meegedaan he?

Maandag: Enchilada’s met gehakt.
Nepgehakt voor de DZV’ers dus he. Quorngehakt vind ik bijvoorbeeld een aanrader. Een tip van Kerygma: gebruik wat pimentón de la Vera (gerookt paprikapoeder) om uw lief te bedotten. De gerookte smaak doet denken aan chorizo of gerookt spek.

Dinsdag: Wortelstoemp met nepvlees.
Ha! De vegetarische dag van de week!

Woensdag: Pasta met broccoli, courgette, tomaat en zalm.
Ook zonder zalm is dat een lekker sausje. Opgelost.

Donderdag: Restjes.

Vrijdag: Frituur.
Kaaskroketten he. Zijn er nog andere vleesloze opties in uw plaatselijke frietkot? Nu ja, er kan sowieso gediscussieerd worden over de hoeveelheid ‘vlees’ in een curryworst, maar toch.