scratch

Tadaaaaaaaa, met een lichtjes belachelijke vertraging krijgen jullie toch nog een weekmenu te zien deze week. Ik heb hier eerst nog een half uur zitten wikken en wegen of ik deze weekmenu wel met de Wereld zou delen. Deze week was namelijk weer absoluut geen voorbeeld van Hoe Het Eigenlijk Moet. Zelfs zij zou mijn weekmenu op zijn minst ‘schomtelijk’ noemen. Maar ik ben vast niet de enige die soms écht te weinig tijd en energie heeft om ‘s avonds nog in de keuken te staan. Zij heeft momenteel ook tijd te kort, dus ik mag dat gerust ook eens toegeven. Toch?

Zaterdag: Pizza. Uit de traiteurafdeling van delhaize. Die zijn toch al ietsje beter dan hun diepvriesbroertjes.

Zondag: Homemade lasagne. Om te compenseren voor de tamzakkerij van de rest van de week, en uiteindelijk kost dat niet extreem veel moeite. Ik kon nog wat werken terwijl het rustig stond te pruttelen.

Maandag: Nog lasagne. Ah ja.

Dinsdag: Gyros. Zo gekocht natuurlijk, maar ik kan u het recept van Elza warm aanbevelen als ge dat eens zelf wilt maken. Lekker!

Woensdag: Broccoli, gratin & kipfilet. Broccoli gekookt en dan nog eventjes aangebakken in wat kruidenboter, gratin uit een vacuümzak in een ovenschotel geschud (dat is best lekker, tot mijn eigen verbazing), en kipfilet in een maggikipzak gestoken. Ik stond zéker 6 minuten in mijn keuken. Zeker.

Donderdag: Chili sin carne. Van het genre ‘prik met een vork gaatjes in de verpakking’. Triestiger wordt het niet meer. Als ge wél tijd hebt, kunt ge dat zo maken, maar dan met nepgehakt. Reeds getest en goedgekeurd, maar niet deze week, dat spreekt.

Vrijdag: Frituur.